terug

Ziek

Ziek

De avonturen blijven maar niet zo heel leuk. Nu ben ik weer ziek. Aunt Edith is het ook, ik heb het van haar, denk ik.

Tom en een paar vrienden hebben haar woensdag verhuisd, en het huis is weer van haar. Het staat weer twee keer zo vol met tafeltjes, lampjes en frutseltjes. Ik was er net wel aan gewend, aan dat lege. Nu mogen we met onmiddellijke ingang niet meer voetballen in de gang. Ik heb een beetje geholpen, wat kasten ingericht met handdoeken, washandjes, gasten-doekjes, allemaal op wel vijf verschillende formaten. Allemaal op verkeerde stapeltjes denk ik, ik ben daar niet zo goed in. De kleren en de nacht ponnen in de kast. Vreemd intiem opeens, met iemand met wie ik ook maar steeds wat op afstand blijf.

En toen moest ik echt weer even gaan liggen want het is een nare griep. Ik kan bijna niet meer praten. Dus van communicatie met tante is echt geen sprake meer. We knikken elkaar wat meewarig toe, allebei met een doek om onze keel. I know how you feel…
Ik word er natuurlijk meteen een waardeloze moeder van. Niet stoeien, niet rennen, niet keten. Een beetje fluisteren en liggen, dat is het wel. Arme Jonas.

Ik lig een beetje in Molly ziek te zijn, want dan ben ik wat uit de weg. Met de halve huisraad hier en de andere helft in het huis. Zodat er altijd wel iemand halverwege hier en daar weer terug moet om schoenen of appelsap. En het regent… Arme mama.

En arme Tom die niet ziek is en voor iedereen moet zorgen. Dat ook doet met liefheid en aandacht, maar ik zie de wens in zijn ogen dat iemand hem weer koffie op bed komt brengen…

Soon, liefje, soon.

7 thoughts on “Ziek

 1. Ach lieve dochter, Wat jammer nou. Word maar weer snel beter.
  Maar welke een kans voor Tom om jou eens heerlijk te verwennen.
  Snel tot Skypes.
  Kusjes voor jou van je vader

  DICK

 2. Lieve Annet, het is leuk om een beetje mee te kunnen leven met jou met jullie.
  Hier in Rotterdam is het vandaag somber weer, veel wind en regenachtig. Ik ben afgelopen winter veel ziek geweest, veel meer dan wat voor mij normaal is. I.pv. een paar dagen kwakkelen wel drie keer flink te pakken genomen door één of ander virus. Daar ben ik gelukkig doorheen.
  Ik wens je veel beterschap maar ook de rust en ruimte om gewoon in je ziek zijn te kunnen zakken. Enjoy …

 3. Annet, gaat het nog wel goed daar ?

  Ik maak me zorgen, als je niet meer blogt. Ben je gewoom ziek, of ernstig ziek ?
  ik probeerde je vader te bereiken, En je zus. Niet thuis.
  Nogmaals; gaat het wel goed daar ?
  Laat het mij en ons even weten. Zo ziek als je misschien bent !
  Liefs, Anne mirjam.

 4. Heb van Dick gehoord dat het wel in orde is. Zie ook comment nieuwe blog.
  dag liefje, knuffel, A.M.

Comments are closed.