terug

We zijn er

We zijn er

Nu zijn we er. Nu zit ik te typen op ons balkon-met-hangmat, in de zoele wind. Nu zie ik palmen en mangobomen en nog veel meer gebladerte. Nu viel er net een kokosnoot op ons dak. Nu hoor ik getjilp en gefluit, gezoem en een beetje gekwaak, en het ruisen van de wind. En de stem van Tom, die Jonas voorleest (varkentje Nee is stout). Nu ruik ik geuren die ik moeilijk kan beschrijven, zoet, vochtig, zacht en heel in de verte bekend… Maar ik weet niet van waar od van wat. Een droom? Een ander leven? De tropische kassen uit de dierentuin? Want daar wonen we nu in.

Casa Verde heet het hotel, het is een grote bloeiende tuin met huisjes erin en een lekker koel zwembad. En buiten de tuin is het plaatsje Porto Viejo, een rommelig allegaartje van restaurantjes, winkeltjes, paalwoningen en marktkraampjes. Alles is er geel, groen, roze, paars, blauw en afgebladderd. Straten met modder en kuilen. Iedereen op de fiets, en de fietsen zijn ook ook roze, groen en paars. Overal bordjes en pijlen en uitstalkasten. Het doet me nog het meeste denken aan De Parade, met z’n kleurige tenten en vreemde bouwsels. Maar dan vlak aan zee.

Het strand is ook rommelig en gaat ongemerkt over in de hoofdstraat. Palen, palmbomen, bootjes in alle kleuren op het zand. De zee is grauw en roerig en niemand zwemt erin. Er was een storm ergens en we moeten wachten op kalmere winden voor ze weer blauw en zwembaar wordt. Dat duurt vast niet lang, zegt men. Maar alles gaat hier heel erg kalm en slaperig.

Wij moeten wennen. De reis hierheen was lang en hectisch, met het met drie tassen, een laptop en een huilende Jonas door de bagagecontrole in Denver International Airport gaan als stressvol hoogtepunt: jassen uit, schoenen uit, bretels af en een norse douanedame die Jonas z’n tuitbekers appelsap per se wilde testen op explosieve inhoud. Hoewel hij er telkens gewoon nog uit dronk… ‘Ze verdenkt ons er waarschijnlijk van rücksichtsloze internationale terroristen te zijn, die onze baby hebben geleerd om nitroglycerine te drinken,’ zei Tom.

Maar nu zijn we hier en we hoeven alleen nog maar een huisje vinden wat we kunnen huren voor de winter, en allerlei dingen kopen en regelen… Maar dat hoeft allemaal misschien niet allemaal nu.

Tom test de hangmat. Het kraakt een beetje, maar het houdt. Siestatijd? Of ga ik eerst nog even mijn email bekijken?

We houden jullie op de hoogte. We blijven hier waarschijnlijk nog een hele tijd. Wie zin heeft om een poosje langs te komen en mee te genieten.. Wees welkom. Want we denken dat we in een soort paradijs zijn terecht gekomen..

5 thoughts on “We zijn er

 1. Lieve schatten,
  Wat een verschil met de woestijn! Dat zal toch weer wennen zijn. Maar bloemen en kleuren en geuren en een hangmat, een zwembad en een slaperige kalmte, och dat went ook weer gauw denk ik. Ja, even langs komen, niet gek. Jullie krijgen Dick al. In het paradijs, ondanks een chagrijnige douane. Geniet maar en succes met het vinden van een huis(je). Heel veel liefs en knuffels,
  Lies

 2. Hoi TAJ,
  klinkt allemaal heerlijk, fijn dat jullie de reis gehad hebben en lekker kunnen bijkomen.
  Liefs Jenny

 3. Dag lieve mensen,
  Wat een fantastisch bericht! Na alle voorbereiding en hindernissen daarbij, komen jullie nu hopelijk echt tot rust. Dick verheugt zich op de dag dat hij jullie en dit alles met eigen ogen zal zien. Intussen zal ik hem missen bij mijn 75ste verjaardag. Maar ja… “het hemd is nader dan de rok” zegt een oud spreekwoord.
  Veel liefs, een knuffel en alle goeds,
  Truidie.

 4. Lieve kinderen,
  Wij belden al enkele keren, dus mijn reactie hebben jullie eigenlijk al.
  Gisteravond hadden we in Utrecht een fijne avond over 100 JAAR HGJB. Het was een geest van herkenning, zoveel oud-collega’s en vrienden te ontmoeten. Tonny was er ook bij en dat vond ik heel fijn. Ik zal in december er nog wel wat meer van vertellen.Hebben jullie al een vast onderkomen gevonden voor jullie zelf?
  Liefs en kussen voor Jonas, Tom en Annet,

  DICK

 5. Dag lieve buren! Terwijl de Japanse kers helemaal kaal is, de storm door de Javob Geelstraat giert en de winter in aantocht is, liggen jullie heerlijk in de hangmat. Wat een verleidelijk aanbod, om langs te komen en mee te genieten! Na een draaikolk van dienstreizen en werken probeer ik een beetje tot rust te komen, dat zou daar uitstekend kunnen, zo te horen. Ik geniet ervan om jullie blog bij te houden, en alle verhalen te horen. Soms zie ik op straat Tom lopen, of Annet, maar dat is dan nooit echt zo. En hoe groot is Jonas! Hij ziet er geweldig en tevreden uit op de foto’s.
  Geniet nog veel daar, veel liefs,
  Christien

Comments are closed.