terug

Vulkaan

Vulkaan

Daar zit ik dan, in Ottawa op de bank van Lynn en Gladys, met uitzicht op het Governor General park. Het is 7 uur in de ochtend en Jonas is al op sinds 3 uur. Wij dus ook. Nu slapen de mannen weer even, maar mama is wakker.

Als je reist duurt het even voor de ziel het lichaam heeft ingehaald. Zielen doen er langer over. En lichamen veel korter. Boem ! Daar zijn we.

Wij wisten het niet van de vulkaan en alle paniek op de vliegvelden. We zijn overal prachtig omheen gevlogen- en een paar uur later stopte al het vliegverkeer in nederland en duitsland. Gelukkig, verschrikkelijk gelukkig maar, want reizen met een eenjarig jongetje duurt al ongeveer twee keer zo lang als het  in het echt duurt.

Op schoot, van de schoot af, op schoot, speentje laten vallen tussen de voeten, speentje zoeken, speentje uitspugen, boekje lezen? Geen boekje, boekje op de grond, van de schoot af, nee, op schoot, flesje voor het opstijgen, flesje leeg, lolly voor het opstijgen, lolly uitspugen, lolly op de grond zoeken, haren er af likken, hoef geen lolly, vande schoot af, op schoot , je moet even op schoot blijven, van de schoot af, op schoot, nee jonas, je moet even op schoot blijven, van de schoot af, op schoot, huilen, 10 minuten om.

Arme lieve Jonas.  maar we hebben de overtocht gehaald en onze zielen naderen al. Nog een beetje onwennig en ook wel weer gewoon om hier  te zijn, om de hoek van het huis waar ik toch alles bij elkaar een half jaar gewoond heb. Ga zo even naar Loeb, de supermarkt, hetzelfde loopje dat ik hier zo vaak gelopen heb.

Vanochtend in bed de dvd bekeken van het feest. En alle mensen die ons goede reis wensten. Zoveel lieve dingen. Zoveel vriendelijkheid en gulheid en gevoeligheid.

Ik wil nog zoveel zeggen maar nog maar een klein beetje juice in de computer en kan m nog niet opladen. En ben nog moe. En in de war. En geraakt door vriendschap en liefde van daar en ook van die van hier meteen al, van Lynn en Gladys en Dan en Derrick.

Het wordt lichter. Veel vogels.
We zijn er we zijn er, hallo Canada!!

10 thoughts on “Vulkaan

 1. Lieve kinderen,

  Blij, blij, dat je jullie veilig en zonder vertraging in Ottawa zijn aangekomen.
  Rust maar lekker uit en geniet van alle lieve mensen daar.
  Ik zou hetleuk vinden als jullie nog eens commentaat zouden geven op onze bijdrage aan de film.
  Met Piet via Google Maps door Ottawa ‘gelopen’.
  Als jullie je adres doorgeven, dan kunnen wij misschien virtueel daar rondlopen en kijken.
  Fijn weekend!

  Liefs,

  Dick

 2. Wat een medium!! Een wonder.
  Echt fantastisch om zo met jullie te kunnen meeleven.
  Dick

 3. Lieve TAJ,

  Wat een absoluut geluk is jullie weer ten deel gevallen…niemand kan meer vliegen en iedereen is heel erg bang dat de ene vulkaan de andere in Ijsland zal aansteken en we misschien in geen tijden meer kunnen vliegen ..ik zat me zorgen te maken over jullie en dan zijn jullie er al…Is het lente ook in Ottawa? Het is zo fantastisch om de energie van de lente weer te voelen..iedereen loopt met hoofd omhoog en hart op de tong..wat fijn dat je ons laat meegenieten met je avonturen.
  Een dikke hug voor jou en je mannen…we keep in touch.
  Liefs van Elly

 4. Dag lieve TAJ,
  Gisteren stuurde ik een mail naar je planet-adres, beetje stom waarschijnlijk, want die doet het natuurlijk niet meer. Is er een canadees adres waar ik je kan bereiken om privé-dingetjes naartoe te sturen? Dit voelt wel heel bloot….en tegelijkertijd ook superleuk om van al jouw dierbaren op de hoogte te blijven!!!!
  En inderdaad, wat een stunt dat jullie veilig in Canada zitten vóór de aswolken het vliegverkeer lam legden….
  Heel veel liefs, Fredrike.

 5. Lieve TAJ,
  Gisteren stuurde ik een mail naar je planet-adres, beetje stom waarschijnlijk, want die doet het natuurlijk niet meer. Is er een canadees adres waar ik je kan bereiken om privé-dingetjes naartoe te sturen? Dit voelt wel heel bloot….en tegelijkertijd ook superleuk om van al jouw dierbaren op de hoogte te blijven!!!!
  En inderdaad, wat een stunt dat jullie veilig in Canada zitten vóór de aswolken het vliegverkeer lam legden….
  Heel veel liefs, Fredrike.

 6. Hoi Annet, Fredrike (mijn nieuwe buurvrouw) gaf me je blogadres… het staat nu bij mijn favorieten. Ik dacht ik zeg het maar even, om je te laten weten dat ik blij voor je ben (+ mijn superego de kans te ontnemen mij het gevoel te geven dat ik over je schouder meelees).
  Nieuwe buurvrouw? Oké, Saskia gaat op kamers bij Puck! en al dat volksverhuizen kriebelt & kietelt allerlei lentefantasietjes hiero…
  Veel Berg-van-Smaragd uitbarstinkjes van
  Peter Veen

 7. hal ieve Jonas,Annet en Tom,

  pffff wat een sensatie…jullie daar..,terwijl ik bezig was met die vliegtuigen..bleek je er al te zijn..dank voor je mooie verhalen,annet!1 ik zie natuurlijk Jonas zo voor me in dat vliegtuig.jullie alweer dagen aan het landen in ottawa..of zoiets.Ik ga vaak kijke,vooral natuurlijk in het begin..ik mis Jonas zo,die lege ma.ochtend komt eraan..alweer gevuld met sessie hoor…maar toch!ik had goede retreat;met jessica gepraat.was erg prettig om nog meer aanwezig te zijn;deze keer weinig last van angsten…
  nou, jullie veel goeds,en ik hoop ook op een persoonlijk mailadres te kunnen schrijven…SE komt op..ieder leest dit…dagggggggggLioba

 8. Lieve Annet,

  Wat leuk om je blog te lezen, Elly stuurde me de link net op. Heel herkenbaar, de ziel reist te paard. De eerste keer dat ik naar Mozambique reisde duurde t weken voor mijn ziel er was. Nu lijkt t alsof mn ziel via een (star trek) beamer reist, wij vliegen maar mn ziel staat al te wachten bij het uitchecken. Raar hoe reizen zo makkelijk wordt dat je zonder na te denken van het ene continent naar het andere vliegt. Hoe je met Jonas reist moeten wij nog meemeken helaas, Laura ging slapen toen het vliegtuig opsteeg en werd 10 uur later bij de landing weer wakker…..

  Veel plezier op jullie reis, en ik blijf je blog volgen

  Roel

 9. omg ok so here’s exactly how absurd I am, midway through looking through your post I accidentally dropped my sensitive mouse and shut down the internet explorer by accident and I could not locate your site once again until 5 days later on to finish reading where I left off simply because I did not remember how I linked to your web site to begin with ahaha at any rate it was worth the delay..regards 🙂

Comments are closed.