terug

Tussentijd

Tussentijd

Vijf maanden Puerto Viejo.

Vijf maanden liepen we in zon en regen langs de weg die zich slingert door de jungle. Vijf maanden zochten we schelpjes, zwommen we tussen het koraal, hoorden we de brulapen in de ochtend en altijd de zee in de nacht. Overal bamboe, overal houten huisjes, overal zand en modder en zooi. Gaten in de weg, rastamuziek, mango’s en cocosmelk. Hier groeide Jonas van net zo’n beetje lopen naar rennen en springen, klimmen, dansen en voetballen. Hier hebben we vrienden gemaakt en ons ritme gevonden..

En nu zijn we weg. Ploef. Nog steeds in Costa Rica maar o man, zo anders is het hier.

Het gebied heet Arenal, de vulkaan waar we uitzicht op hebben heet geloof ik ook zo. Het is een werkende vulkaan, maar hij is steeds verborgen achter mist en regenwolken. Het weer is meteen ook weer anders. Misschien huilt het wel een beetje.. nee dat is weer veel te dramatisch, Annet.

We zitten hier nota bene in Tabacon, het sjiekste hotel hier in de buurt, een resort, een hotspring,  een spa… De vulkaan verwarmt het water hier, en er is een soort Efteling aangelegd van plekjes en hoekjes, bruggetjes en watervallen waar je overal in het warme vulkanische gezonde water kunt zitten. Je kunt drijvend drankjes drinken of zitten aan de bar in het zwembad (barkrukken onder water!) of eten van de vele buffetten in houten huisjes met nep-palmblad-daken.  Je kunt gemasseerd worden of vulkanische modder op je gezicht krijgen, souvenirs kopen, koekjes eten, wat niet al. Alles kost liederlijk veel geld, dat dan weer wel. En geen Costaricaan te zien, iedereen hier spreekt Duits, Frans of Engels.

We zijn al weg. We leven hier een paar dagen in een rare luxe tussentijd. Morgen rijden we naar San Jose en overmorgen vliegen we terug naar Denver, waar Molly hopelijk nog steeds in de winterstalling op ons wacht. Hoe zou dat zijn? Is dat nog ons thuis, onze lieve warme Molly? Of is het raar, klein, koud? We  zullen het zien. Voorlopig nog heel even in de luxe waterval liggen…

 

 

3 thoughts on “Tussentijd

  1. Strange to realize this is all fake, I mean the surrounding, like the Efteling with fake-meadows. Oh, no, we had that, it was called the Flevohof! Flevoflevoflevooooo…hof!
    Love, Renze

Comments are closed.