Spreekbeurt

Spreekbeurt


spreekbeurt_icon

 

 

 

Hoi Annet, ik moet een spreekbeurt over je houden. Of een boekenbeurt over Lampje. Kun je me wat informatie geven? En tips? En tekentips? Mag ik een tekening? Heb je boekenleggers? En kun je op mijn school langskomen?

Groetjes van een kind

 

Dag kind, op deze pagina ga ik je een beetje proberen te helpen met je spreek- of boekenbeurt, met wat antwoorden op je vragen. Maar langskomen op iedere school, dat gaat niet helaas. Sinterklaas kan dat misschien, maar ik niet.

Heel veel informatie over mij kun je op deze pagina vinden. En over Lampje is er hier van alles te lezen en te zien.

Hieronder heb ik nog een paar vragen bedacht die je ook zou kunnen stellen, met het antwoord erbij:

 

Wanneer en waar ben je geboren?

Op 27 februari 1965 in een klein dorpje in de Betuwe: Ochten, gemeente Echteld.

Welke opleiding heb je gedaan?

Na de middelbare school in Utrecht ging ik naar de kunstacademie in Kampen, daarna ook nog naar die in Den Haag. Daar studeerde ik cum laude af (dat betekent dat mijn leraren vonden dat ik héél goed was).

Omdat ik toen nog niet genoeg had van studeren ging ik ook nog vier jaar naar de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Heb je zelf kinderen? Een man? Huisdieren?

Samen met mijn Canadese man Tom heb ik een zoontje. Hij heet Jonas en is nu 9 jaar. We hebben sinds kort een lieve gulzige kat die Charlie heet.

Waar woon je?

Ik woon in Utrecht, in een oud huis met groene en paarse muren en met een bad in de achtertuin. Dat heeft Tom daar neergezet omdat er in ons huis geen plek meer voor was.

Ik werk altijd op mij atelier, ergens anders in de stad. Daar fiets ik ‘s ochtends heen en kom aan het eind van de dag weer terug.

Hoeveel verdien je?

Van elk boek dat verkocht wordt verdien ik een klein stukje. Soms is dat veel, en soms niet zo veel. Dat weet je nooit van tevoren.

Wat vind je eigenlijk zo leuk aan tekenen? En aan schrijven?

Ik hou van lezen, van boeken, ik hou van verhalen vertellen. Ik hou van papier en van inkt. Ik hou van alleen zijn en van aan mijn tafel zitten. Ik hou van langs het water lopen en verhalen verzinnen.

Ik ben niet vergeten hoe het was om een kind te zijn en ik vind (de meeste) kinderen nog steeds erg leuk.

Ik heb nooit iets anders willen zijn dan kinderboekenmaker.

Wat is je lievelingsboek – van jezelf of een ander?

Van de boeken die ik zelf heb gemaakt vind ik Lampje natuurijk het mooiste. Maar ik ben ook erg trots op het stripboek Hoe overleef ik de brugklas? naar het boek van Francine Oomen.En op de tekeningen in Zondag Maandag Sterrendag van Anna Woltz

Mij allermooiste boeken die ik las als kind zijn De tuinen van Dorr van Paul Biegel, en Kees de Jongen van Theo Thijssen. En alle boeken van Wim Hofman, want daar kan ik er niet maar eentje van uitkiezen.

Mag ik een tekening?

Helaas, de meeste van mijn tekeningen liggen in het Kinderboekenmuseumin Den Haag, waar ze heel goed bewaard worden. Verder hangen er thuis een paar ingelijst aan de muur, en de rest hou ik lekker zelf.

Heb je tekentips?

In dit Klokhuis-filmpje over mij zie je niet alleen waar ik woon en dat ik een gigantisch grote stapel boeken heb geïllustreerd, maar geef ik ook een heleboel tekentips. Succes!

Wat vind je nou leuker: tekenen of schrijven?

Dat vind ik moeilijk kiezen, ik hou van allebei. Maar omdat ik zo’n lange tijd niet heb geschreven wil ik dat op het moment extra graag en hoop ik dat ik nog heel veel nieuwe boeken kan maken.

 

Dat was het zo’n beetje, lief kind, wat ik kon verzinnen dat jij wilde weten. Maar als je nu toch nog een vraag over hebt, stuur me die dan maar in een mailtje! Ik probeer altijd antwoord te geven. (Soms duurt het even…)

Heel veel succes en veel groeten!

Annet