terug

RV

RV

Nu hebben we ze dus van dichtbij gezien. We hebben ze aangeraakt. We zijn er in geweest. De grote witte gedrochten die ze hier RV’s noemen. Recreational Vehicles. Campers, zeggen wij op z’n nederlands.

We zeggen al maanden dat we er een gaan kopen en hebben op internet gekeken en emails gestuurd en bedacht hoe groot en hoe lelijk, hoe mooi en hoe duur. Want daar gaan we een jaar in wonen en in rondtrekken. Is nog steeds het plan.

Naast de diepvrieswinkel waar we vanmiddag waren is opeens een auto- en RV-dealer gekomen, waar Tom niks van af wist. En Jonas bij Tom op z’n buik is nog niet te moe, dus we kunnen wel even gaan kijken We dwalen een tijdje tussen de witte stalen walvissen rond. Groot. Lelijk. Duur.

De dealer heet Larry en zou ook een oude cowboy kunnen zijn. Hij is rustig en vriendelijk. Met een zo’n klein jongetje hoeven wij niet zo’n groot bakbeest, zegt hij. Dat is voor als je zes kinderen hebt, zoals hijzelf. Als hij ons was dan zou hij deze overwegen. Hij heeft een grote bos sleutels in z’n hand en laat ons binnen.

Oef.

Er is Europees lelijk en er is Canadees lelijk en dat is nog veel lelijker.. Pluchen banken, nephouten kastjes, spiegels met krulletjes en dingetjes erop. TVmeubels, formica tafelbladen, plastic muren en hoogpolig tapijt. Te kleine luie stoelen. Nep-vergulde douchekranen. De kleuren varieren van bruinig naar beige-achtig met zachte accenten in vaalrose. Bloemen op de bank en bloemen op de stoelen, bloemen op het tapijt en kijk: hee, bloemen op de beddensprei.

Mooie RV’s bestaan niet. Groot en muf en duf en duur zijn ze. Maar toch, misschien die ene..  Die was niet zo erg… Wie weet. Als we hem dan een beetje verbouwen? En verven? En een beter bed, betere stoelen, boekenkastje, werktafel? Pick-up vrachtautootje om ‘m te trekken? En als ik er dan, in plaats van zo’n vies gestileerd berglandschap op de buitenkant, een walvisje op schilder..?

Dan noemen we onze reis toch nog Met Jonas In de Walvis..

(We hebben nog tijd zat, wordt vervolgd!)

One thought on “RV

  1. Well what did you expect? Do we know any Canadian artists? Musicians, yes, like Neil Young and Bryan Adams. Nevermind though, beauty is in the eye of the beholder. Paint that frikkin’ whale on the camper and go, go! Love, Renze

Comments are closed.