Over Annet

Over Annet

Ik ben geboren in 1965 in Ochten, in de Betuwe en opgegroeid in het dorpje Maartensdijk, bij Utrecht. Van 1983 t/m 1988 studeerde ik illustratie aan de Kunstacademie in Kampen.

Daarna, in 1990/91 deed nog een extra jaar aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Vanaf 1991 werk ik als illustrator en tot nu toe heb ik ongeveer 200 boeken geïllustreerd.

Omdat ik ook altijd al wilde schrijven heb ik vier jaar gestudeerd aan de Schrijversvakschool ‘t Colofon in Amsterdam en daarna heb ik een aantal jaren in het jeugdtheater gewerkt. Dat stopte en daarna heb ik heel lang niet geschreven, alleen getekend.

De bekendste boeken waar mijn illustraties in staan zijn die van Jacques Vriens, de Hoe overleef ik-serie van Francine Oomen en de Superjuffie boeken van Janneke Schotveld. Maar er zijn er nog veel meer.

Ik ben in veel dingen een laatbloeier, op mijn 41e trouwde ik met Thomas, een Canadese man die ik in Amerika ontmoette, op mijn bijna 44e ben ik moeder van Jonas geworden. Met het gezin zijn we tweeënhalf jaar, met tussenpozen, op reis geweest, in een camper die Molly heette, door Canada, Amerika en Costa Rica.

Over mijn zwangerschap en de tijd vlak daarna hield ik al tekenend en schrijvend een dagboek bij. Op reis schreef ik nogal onregelmatig stukken in een reisblog.

Zo raakte ik langzaam weer aan het schrijven en toen we terugkwamen van onze laatste reis, in 2014, leek het eindelijk tijd om echt een eigen boek te gaan schrijven. Drie jaar later, op mijn 52e ben ik gedebuteerd met het boek Lampje.

Het werd een groot succes, won prijzen, kreeg vertalingen en er wordt binnenkort een TV-serie van gemaakt.

Nu ben ik alle twee: tekenaar en schrijver. Misschien iets meer schrijver, maar dat kan ook nog wisselen. Ik woon in Utrecht en werk daar in mijn atelier.

Soms geef ik lezingen en kom vertellen op scholen.

Met muzikante Fredrike de Winter samen heb ik we een vertelvoorstelling van Lampje gemaakt.

Wil je mij alleen, of ons samen boeken, kan dat via De Schrijverscentrale.

Als je een spreekbeurt of een boekenbeurt over mij wilt houden kun je van alles vinden op deze pagina’s.

Mocht je nog meer willen weten, schrijf me dan een
email.