terug

Jonas

Jonas

En Jonas, wat vind jij allemaal leuk aan Canada?

O er zijn zoveel prachtige trappen hier! De huizen hebben kelders en zolders en veranda’s, overal overal zijn trappen. Met spijltjes er langs om me aan vast te houden en om kiekeboe met mama door te spelen, met tapijt erop zodat ik veel  zachter val- maar ik val al bijna niet meer, ik kan er op, ik kan er af, al bijna zonder hulp. Ze lopen me wel altijd achterna, maar dat is meer voor gezellig denk ik, nodig is het niet.

Ik kan hier over het grasveld lopen, heel ver, en spelen met de stokjes en de blaadjes en Aunt Edith helpen graven in de tuin. En er loopt een grote zwarte hond rond die het niet erg vind als ik aan zijn oren trek of op zijn poten stap.

De nieuwe auto is fijn, met mijn eigen stoel. Ik heb een cupholder voor mijn appelsapfles en ik kan goed naar buiten kijken en alles zien. Alleen in de autowasserij vond ik het eng.

Het ontbijt in bed met cheerio’s elke morgen is ook leuk. Kleine ronde koekjes met een gat erin, waar melk  overheen moet, eigenlijk. Van mama mag ik ze niet zomaar uit de doos eten maar van papa wel, want hij doet het zelf ook.

Er zijn hier wel vijf telefoons en vier afstandbedieningen, waar ik niet mee mag spelen, maar altijd ligt er wel ergens een die ze vergeten zijn weg te leggen. En als je ze op de grond gooit springen alle batterijen er uit. Er is een hele grote televisie, even hoog als ik, die op de grond staat zodat ik alles erg goed kan zien als ik er vlak voor sta. En dan roept iedereen HEE of GA WEG! Dat is erg leuk.

En als iedereen zo in de rondte zit om naar de TV te kijken rol ik op het zachte tapijt heen en weer met een kussentje. D’r op, d’r af, d’r op. Of ik tingel met lepeltjes in een kopje of strooi alle kaarten en onderzetters in het rond. En dan kijkt iedereen naar mij en niet naar de televisie.

En aunt Edith is lief en luistert altijd aandachtig naar me. Dan knikt ze en zegt: You have a lot to say. En dat is ook zo. En papa en mama zijn er gewoon, de hele tijd en al mijn boekjes en speelgoed. Het ruikt hier anders en het ziet er anders uit, maar dat is gewoon lekker hetzelfde.