terug

Gisteren ook nog

Gisteren ook nog

Onder de koffie en de ananaspudding hoorden we het gegak.

‘De ganzen vliegen over,’ zei Derrick. ‘En kijk wat een zonsondergang!’

We kwamen naar buiten met onze kopjes. De wolken spiegelden zich in de rivier, blauw, rose met gouden strepen. Het was windstil en daar vlogen ze, in drie wijde V’s. Allemaal gakkend. Honking, zeggen ze hier, toeterend. Op weg naar het Noorden, naar de Hudson Bay.

Jonas, bij Tom op de arm keek ook naar boven.

‘Now you’re a true Canadian,’ zei Tom.

5 thoughts on “Gisteren ook nog

 1. … en ja, waar mail ik je? Ik zou graag een citaat van je op m’n nieuwe website zetten als je het goed vind. Je schreef het ooit eens in een boekje van me en ik vertel het regelmatig aan deelnemers van een Schitterend Onderzoek, dat helpt ze om zich tóch uit te drukken, al staat het super-ego te springen om een superaanval te doen.

 2. Canadian geese? Branta canadensis? Every time I drive the Snipperlingsdijk and that family of Canadian geese cross the street or jam the traffic, I’ll know I’m in Deventer! Love, Renze

 3. Hallo iedereen, wij zijn ook gewoon te mailen op onze mailadressen!
  Maar ook erg bedankt voor al het commentaar. Zo ‘spreek’ je elkaar nog eens over de grote oceaan heen!
  Liefs van Tom, annet en jonas

 4. ..en later, veel later als Jonas ergens in een Hollandse polder woont waar de Canadeese ganzen de weilanden onderschijten zal hij ineens denken: Ik snap het niet, maar ik wor hier zo gelukkig van …of What the hell, I’m happy ( kun je ook tweetalig denken?)
  Zo leuk Annet, als jij uit het perspectief van Jonas schrijft. De wereld is ineens vol trappen, zoiets als op die tekening van Escher met al die trappen. Ik hoorde laatst van een sponsorloop voor Amnesty. Middelbare scholieren moesten in een stad alleen trappen op en af, in gebouwen en buiten…er bleken zoveel trappen te zijn. Misschien moeten we een sponsorloop organiseren voor éénjarigen, alleen maar de trappen op en af, de hele dag lang..ik zie het voor me: allemaal een Human Rights T-shirtje aan…every child has the right to climb stairs…..Misschien kun je er eens een tekening van maken..kan ik goed gebruiken voor mijn kinderrechtenlessen….
  Hee meis, a big hug voor jou en je mannen.
  Elly

Comments are closed.