terug

Gaan!

Gaan!

En daar zitten we, op de eerste avond van onze reis, in Molly, op een campsite in Trois Rivieres in Quebec, met uitzicht op een toiletgebouwtje. O ja, kamperen.

Nee, we zijn blij, we gingen al, gisterenochtend, dan maar zonder ijskast, toen de mannen van Luxury RV belden dat ze een tweedehandse op de kop getikt hadden en ook nog tijd om hem te installeren… Het kost allemaal vreselijk veel geld (een ijskast in een RV moet het ook doen als je rijdt, als er geen elektriciteit is enz. Lastiger dan een gewone. En duurder!) maar er zit geen gat meer in Molly, we hebben koele melk en geen bedorven kip meer… Zingend zijn we vandaag weggereden, met een traantje van Aunt Edith en goeie raad van Cousin Lee en Thomas the Train vol op de speakers. De zon, de wolken, de weg open voor ons, Molly achter ons aan…

Gaan!

Eerste indruk van Quebec: anders. Franser. Belgischer, eigenlijk. Kleiner en kneuteriger dan het Canada dat ik gewend ben. Huizen met luiken. Boulangers langs de weg en patates frites. Overal de Franse lelie. Franse botheid ook, maar dat weet ik nog niet zeker, pas twee mensen ontmoet.

En Jonas plast in een flesje, ook anders dan de vorige keer!

We zijn blij. Hoera voor Molly!

2 thoughts on “Gaan!

 1. Hallo, lieve mensen!!
  Door mijn “digitale onhandigheid” heeft het lang geduurd voor ik reageer.
  Shame,shame,shame!!!
  Na heel wat tegenslag nu eindelijk op weg.Ik wens jullie van harte toe, dat alles nu voorspoedig verloopt en dat het een geweldige reis wordt!
  Ik blijf jullie met plezier volgen.
  Veel groeten en liefs van Marjan.

Comments are closed.