terug

Eerste blog

Eerste blog

12 april 2010

 

‘Trek erop uit! Trek erop uit!’ zongen Mirjam en Pieter op ons feest. ‘Naar Canada of Mexico of Boulder, in een camper in een cottage of een zolder…’
We zijn er bijna klaar voor. Nog twee dagen en we vliegen.

Hier binnen zijn mijn muren weer blauw, alle schilderijen, tekeningen, platen, lijsten die Tom had opgehangen toen hij hier kwam wonen zijn er weer af.
Leoni die hier komt wonen wil het graag een beetje licht houden, en geen schreeuwende vrouwen aan de muur, geen halve naakten, boze meisjes of Boeddha’s. De ramen zijn gewassen, het huis is heel schoon.
Buiten is het fris en licht. De boom staat klaar om in rose bloemen uit te barsten. Dat gaan we niet meer zien.

Nu het hier lente is, is het leven beter.
Net liepen we nog op straat te zingen. Jonas bungelend op Tom’s buik, Tom liet Jonas’ handen heen en weer zwaaien alsof hij zelf aan het lopen was.
‘Kijk mama! Such a swinging pace!’
Who’s walking down the streets of the city, smiling at everybody he meets.. everyone knows it’s Jonas…
En Mustafa de kapper zwaait en de buurvrouw wier naam ik niet meer weet zwaait en Morty de kaasman en de Turken uit Tom’s klas… Everyone knows it’s Jonas.
En mama is heel gelukkig.
Zolang heb ik hier gewoond en met mijn hoofd naar beneden gelopen. Nee nee nee, ik wil met niemand te maken hebben, mijn wereld is hier binnen en niet daar buiten, ik wil niets met jullie, ik wil niet, ik durf niet.
En nu, met mijn gezin, gaat de buurt voor me open.
En ik heb mijn ogen ook meer open.
Het is mooi weer en het ruikt lekker, we hebben geen haast en zelfs Hoog Catharijne heeft iets lieflijks, omdat we daar altijd koffie gaan drinken. Aan dat tafeltje…

Waarom gaan we hier eigenlijk weg?

2 thoughts on “Eerste blog

 1. Lieve Annet Tom en natuurlijk Jonas! Zondag moesten we huilen en ging ik maar gauw weg om er voor Pieter niet zo’n drama van te maken. Maar ik zal jullie heel erg missen. Trek er maar fijn op uit maar laat een stukje hier achter: in onze harten en hoofden. Morgen als jullie op weg gaan ben ik gewoon aan het werk, maar ik denk aan jullie: geniet! En pas heel goed op elkaar. Heel veel liefs ook van mij mannen, Mirjam

 2. Lieve TAJ

  Wat een ongelovelijke geluksvogels zijn juliie toch…weg te vliegen terwijl iedereen zich zorgen maakt over de vulkaan en vooral of deze vulkaan de andere op Ijsland zal aansteken en het vliegen misschien wel een hele tijd niet meer zal kunnen.
  En ik me maar zorgen maken of jullie wel weg konden gaan….
  Is het lente in Ottawa?
  Hier gelukkig wel en wat een energie geeft het…ruggen trekken recht, hoofden omhoog en het hart ligt op ieders tong…
  geniet, geniet en fijn dat je ons wil mee laten genieten.
  Een dikke hug voor jou en je mannen.
  liefs van Elly

Comments are closed.