terug

Een saai langzaam rotavontuur

Een saai langzaam rotavontuur

Ik word wakker uit een droom met haast. Weet niet meer helemaal waar het over ging, maar ik was bezig bezig om dingen te regelen en naar mijn hand te zetten. Up tempo. In control. Go go go.

Maar de kamer is vochtig en warm en Tom wordt wakker en Jonas wordt wakker en niks gaat snel. Schone luier, koffie, eten voor ons, eten voor Jonas. Flesje voor Jonas. Weer een luier want Jonas poept het liefst in een schone. Nog meer koffie. Ga ik eerst wat werken of gaan we dan voor het slaapje dat kastje ophalen? Gaan, als het lukt. Als we opschieten, en dan kan ik daarna weer aan het werk. Go go go.

Go go go! roept Jonas, want dat is een van de drie dingen die hij al kan zeggen.

Niks go go go. Sokken zoeken. Schoenen zoeken. Jonas van de trap plukken. Naar beneden. Goeiemorgen aunt Edith. Luisteren naar haar verhalen. Kijken naar de vogels die ze aanwijst.  Ondertussen: wat moet mee? Pak jij dit dan pak ik dat. Waar is dit? Waar is dat? Zal ik even een was draaien? Hebben we daar tijd voor? Doe maar even snel. Nog een schone luier. Nog een flesje. Even iets opzoeken op internet. Even poepen. Nog een kopje koffie. Tas inpakken. John aan de telefoon. Hi, John. Jonas gaapt.

Okee okee dan NIET zeg ik boos.  Eerst naar bed brengen dan maar en dan werken en DAN PAS gaan..

En het vliegt me aan. John is bezig de RV te vertimmeren. Vorige week zijn we wezen kijken en het wordt heel mooi. Een echt huisje, met een werktafel voor mij en bedden en een boekenkastje. Erg mooi gemaakt. Hij neemt er echt de tijd voor.

‘Wat zei John, duurt het nog een WEEK?’ zeg ik. ‘En dán nog schilderen? En dán nog inrichten..? Het duurt me allemaal te lang Tom! Ik had al weg willen zijn, we hadden alláng op avontuur moeten zijn! Op reis door zon en regen langs de Wijde Wereld Wegen. En in plaats daarvan zitten we nog STEEDS HIER bij tante. En ze is lief maar ze is OOK 90 en het is HAAR huis en niet ons huis. Ik wil ons eigen huis. En ik wil dat ons avontuur begint, wat is dit voor een saai rotavontuur?’

Het spijt Tom allemaal ook heel erg. ‘But what can we do but go with the flow?’

We nemen nog een koffie en kijken naar de Mississippi. Die gaat me ook veel te langzaam.

‘Jij bent daar ook veel beter in,’ zeg ik. ‘Waarom ben ik ook altijd zo ontevreden.. Ik zou veel evenwichtiger moeten zijn…’ MAAR IK BEN WEL ONTEVREDEN! En ik voel me haastig en we moeten zoveel doen en we komen helemaal nergens toe. We moeten kastjes kopen en borden en glazen en…

‘Ga de tassen inpakken,’ zegt Tom. ‘En zodra Jonas wakker is gaan we meteen.’

Maar als Jonas wakker is en sokken en schoenen aan heeft en een ei heeft gegeten en een koekje en een flesje heeft gedronken en kiekeboe met tante heeft gespeeld en ik de tassen pak en zeg: ‘Nu gaan we dan ECHT!’ verstap ik me van het betonnen stoepje en ga dwars door mijn enkel. Auwauwau.

Niet kapot, wel verstuikt en pijnlijk. En omhoog ermee en ijs erop. En voorlopig maar even rustig aan..

Misschien wil het universum me wel iets vertellen. Niet zo subtiel, wel duidelijk..

7 thoughts on “Een saai langzaam rotavontuur

 1. Alleen maar maar wat naar dat het is zo is.
  Als in jouw situatie,me iemand wijze sprirituele woorden zou toedienen,Zou ik die persoon willen wurgen.
  Soms zijn dingen gewoon erg vervelend.Ben je volstrekt niet rustig en ruim.Ik denk en voel wel dat het echt waar is,dat
  misschien dingen te snel voor je gingen.Lieverd,wees niet boos op jezelf!

  Je doet het goed,ook al denk je tijdelijk van niet.
  Veel liefs,Anne Mirjam.

 2. Ach, ach, wat jammer nou! Ik weet wat het is: je enkel verstuiken. Op de -altijd!- verkeerde momenten. En hoeveel pijn dat doet. Heel veel sterkte! Als ik iets wijs kan zeggen, dan dit: doe er Arnica op (gel) en slik arnica-tabletjes; helpt perfect. Liefs Truidie.

 3. Gert zit ook met een drukverband om zijn voet op de stoel (van de trap gevallen), zich af te vragen wat het universum hem wil vertellen. Maar ik wil alleen maar op vakantie, en ben niet geïnteresseerd in boodschappen uit de eeuwigheid.
  Dikke kus! Mirjam

 4. Is there a right time to strain your enkle? No, there isn’t. It doesn’t mean shit. You have a man, a son, a trade, a country. Enjoy! Love, Renze

 5. Lieve Annet,

  Wat betreft je laatste zin: de vraag stellen is hem beantwoorden…
  Ik geniet erg van je stukjes, alsof ik even mee mag reizen met jullie.
  Keep going en veel liefs vanuit een zinderend warm Nederland waar we eindelijk onze gemeenschappelijke identiteit hebben gevonden in de successen van Oranje op het WK.
  Elly

 6. He hoi lieve Annet,
  Mees zit ook met zijn enkel omhoog. Op de eerste dag van zijn vakantie. Dus als het al een bericht uit de hemel of universum was, dan toch spam 🙂
  Zouden ze daar ook al ontdekt hebben dat je een ‘reply to all’ knop hebt?

  Maar leuk is het niet.

Comments are closed.